Staying agile in a fast moving world: the case of Blokker Connect!

Registreer om deze content te bekijken

Met je registratie ga je akkoord met de voorwaarden
Watch this content now

Meer over de talk

Dit jaar was een jaar als nooit tevoren, met een ongekende impact op het koopgedrag die de e-commerce trends een forse boost gaf. Bedrijven die het belang van een sterke online aanwezigheid eerder niet inzagen, ontdekten al snel dat ze minder kans hadden de crisis goed te doorstaan dan hun digitaal volwassen concurrenten.

Een van deze vooruitdenkende pioniers is Blokker. De Nederlandse retailer besefte al jaren geleden dat het bedrijf uitgebreid moest worden met een nieuw platform, Blokker Connect, om flexibel en wendbaar te blijven in een snel veranderende wereld. Vier jaar later, toen winkels gedwongen werden te sluiten, benutte Blokker zijn ecosysteem met meer dan 450.000 online producten in ruim 2200 categorieën om de klanten hun vertrouwde beleving te blijven bieden.

Salah Maréchal, e-commerce manager Marketplace bij Blokker, en Willem Sijbers, Solution Engineer bij Mirakl, vertellen welke onderdelen van het Blokker-bedrijfsmodel ervoor zorgden dat ze hun sterke positie voor, tijdens en na de pandemie konden behouden, met een specifieke focus op: Hoe Blokker een assortimentsstrategie aan de hand van third-party sellers heeft ontwikkeld. Waarom het platform model Blokker wendbaarder en flexibeler maakt, waardoor winkelsluitingen en disrupted supply chains minder impact hadden. Hoe Blokker zijn Click & Brick aanbod versterkt en inspeelt op blijvende verandering in consumentengedrag.