Hoe Stella Fietsen fietsers betrekt in haar Digitale Transformatie

Een talk door Rianne Bark en Jurriën Kerstholt
Stella Fietsen en De Nieuwe Zaak

Registreer om deze content te bekijken

Met je registratie ga je akkoord met de voorwaarden
Watch this content now

Thema's besproken door deze talk

Meer over de talk

Stella Fietsen, aanbieder van elektrische fietsen, is het laatste jaar sterk gegroeid. Als één van de weinige fabrikanten hebben zij de volledige funnel in eigen beheer. En zijn ze als geen ander in staat om op basis van data de funnel te optimaliseren.

Samen met Rianne Bark – Lunenborg van Stella Fietsen geeft Jurriën Kerstholt je inzicht in de stappen die jij moet zetten om het verschil te maken op e-commercevlak. En vooral over hoe je jouw klanten hierbij betrekt. Daarbij zoemen ze in op customer insights. Als je wilt groeien, moet je namelijk weten wie de klant is. Je leert hoe Stella Fietsen de klant continu centraal stelt in alles wat ze doet. En de spanningsvelden die dat oplevert, want hoe vind je een goed evenwicht tussen aantallen versus klanttevredenheid? Ze laten ook zien hoe corona dit proces heeft versneld. 

B2B e-commerce groeit sneller dan ooit. Er is veel potentie, maar het vraagt een serieuze inspanning van een organisatie. Hoe profiteer je maximaal van dat groeipotentieel?